Šviežias amerikietiškas aviečių pyragas
Senas, paprastas ir gardus, amerikietiško stiliaus, aviečių pyrago receptas.
Ingridientai
Trapiai pagrindo tešlai reikės:
4 ½ puodelių universalių miltų
1 ½ puodelio šalto sviesto (supjaustyti mažais gabalėliais)
2 šaukšteliai druskos
2 šaukštai cukraus
Stiklinės labai šalto vandens
Užpildui
4 puodelių šviežių aviečių
1 citrinos sulčių
1/3 puodelio kukurūzų krakmolo
1 puodelio cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 kiaušinio trynys, šiek tiek sumuštas su 1 šaukštu šilto vandens
Gaminimas
Pirmiausia gaminsime pagrindo tešlą. Tešla taip pat gali būti gaminama prieš keletą dienų ir laikoma šaldytuve.
Tešlos gamybai sumaišykite miltus, druską ir cukrų dideliame dubenyje. Pridėkite šaltą, gabalėliais supjaustytą sviestą (kad sviestas būtų tikri šaltas jau supjaustytą galite palaikyti šaldytuve) šį mišinį gerai išmaišykite rankomis kol visa masė bus panaši į sausas, šiurkštus smėlis.
Įpilkite šiek tiek vandens ir sumaišykite, kol tešla pradės lipti ir formuotis, tada suvyniokite į maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve, kol bus paruošta naudoti.
Užpildas – su avietėmis kartu sumaišykite citrinų sulttis, kukurūzų krakmolą, cukrų ir vanilės ekstraktą. Leiskite sėdėti, kol iškepsite pyrago tešlą.
Ruošimas kepti – įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Paimkite tešlą iš šaldytuvo ir atpjaukite pusę. likusią pusę padėkite atgalį į šaldytuvą. Kepimo formos paviršių patepkite sviestu. Plonai prispauskite pyrago tešlą formos viduje, palikite vieną centimetrą iki viršaus.
Kruopščiai įdėkite pyrago užpildą ir išlyginkite šakute, tik būtinai neperpildykite.
Dabar paimkite likusią tešlą. Iškočiokite ir supjaustykite ilgomis 2cm pločio tešlos juostelėmis ir pynimu sudėkite ant pyrago viršaus.
Patepkite kiaušinių trynu, kad suteiktumėte blizgesį.
Kepkite 40 minučių arba iki aukso rudos spalvos. Leiskite atvėsti 30 minučių iki pjaustymo.
Skanaus!